Edit Content

Contact

Heeft u een juridisch probleem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verlenen juridisch advies, staan cliënten bij tijdens procedures en lossen conflicten op door middel van mediation. Neem gerust contact met ons op! 

Arbeidsrecht

>

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is het juridische gebied dat betrekking heeft op de rechten en verplichtingen van werknemers en werkgevers binnen een arbeidsverhouding. Het omvat een breed scala aan onderwerpen en regelgeving die van toepassing zijn op de arbeidsrelatie, zoals arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaarden, lonen, werktijden, vakantie, ontslag, collectieve arbeidsovereenkomsten, discriminatie op de werkvloer, arbeidsveiligheid en -gezondheid en sociale zekerheid. Wij zijn expert op het gebied van arbeidsrecht en staan u graag bij als u een geschil heeft op de werkvloer. En heeft u te maken met een conflict op de werkvloer, dan kunt u ons ook inschakelen als neutrale mediator.

Binnen ons bedrijf was er een conflict ontstaan tussen twee afdelingen. MUS bemiddelde tussen de partijen. Partijen vonden een passende oplossing. Sindsdien zijn alle betrokken weer met een positief gevoel op de werkvloer aanwezig.”

Een conflict op het werk kan verregaande gevolgen hebben voor zowel de werkgever als de werknemer, maar ook zeker voor de werksfeer. Daarom raden wij aan om een conflict zo snel mogelijk op te lossen met een gesprek tussen beide partijen of via mediation. Wij helpen u graag om uw arbeidsconflict op te lossen. Persoonlijk en oplossingsgericht. Vraag daarom direct een gratis intakegesprek aan.

Arbeidsrechtjurist

MUS Juristen is een gespecialiseerd juridisch adviesbureau op het gebied van arbeidsrecht. Onze arbeidsrechtjuristen hebben uitgebreide ervaring en expertise in het arbeidsrecht en bieden een breed scala aan diensten en ondersteuning aan zowel werkgevers als werknemers. Onze focus ligt op het waarborgen van de rechten en het verstrekken van juridische oplossingen voor onze cliënten binnen de complexe wereld van arbeidsverhoudingen.

Bij MUS Juristen streven we ernaar om u de hoogste kwaliteit van arbeidsrechtelijke dienstverlening te bieden tegen betaalbare tarieven. Het grote voordeel van een arbeidsrechtjurist ten opzichte van een advocaat is, dat een arbeidsrechtjurist beter betaalbaar is met veelal dezelfde resultaten. Het kennisniveau van een jurist en een advocaat is over het algemeen vergelijkbaar. Onze arbeidsrechtjuristen hebben veel ervaring met procedures over arbeidsrechtelijke geschillen. Daarom kunnen wij een goede inschatting maken van de mogelijkheden in uw situatie.

Een arbeidsrechtjurist kan u onder andere begeleiden bij:

Heb je hulp nodig?

Bel of mail ons gerust, we staan graag voor je klaar! 

Juridische bijstand voor werkgevers

Als werkgever heeft u te maken met diverse arbeidsrechtelijke kwesties. Wat als u vragen hierover heeft? U heeft er belang bij dat deze vragen en eventuele conflicten binnen uw bedrijf zo snel mogelijk worden opgelost en dat daarbij de best passende oplossing wordt geboden. In Nederland wordt de werknemer beschermd, waardoor bijvoorbeeld ontslag niet zomaar mogelijk is. De meeste zaken in het arbeidsrecht worden in onderling overleg opgelost. MUS Juristen kan u hierbij begeleiden. Vooraf adviseren wij u over het traject, uw arbeidsrechtelijke positie en uw kansen en mogelijkheden als u een procedure wilt starten. Ook als er reeds een procedure is gestart, staan wij u graag bij.

Juridische bijstand voor werknemers

Als werknemer heeft u geregeld te maken met het arbeidsrecht. Bijvoorbeeld als u een arbeidsovereenkomst krijgt, als u ziek wordt of als uw werkgever u wil ontslaan. Heeft u arbeidsrechtelijke vragen? MUS Juristen geeft antwoord en komt op voor uw rechten. Samen met u zoekt MUS Juristen naar een passende oplossing. Bij conflicten op de werkvloer kan MUS Juristen bijvoorbeeld voor u bemiddelen en namens u overleggen met uw werkgever. Vaak is dit voldoende om het probleem op te lossen. Mocht het nodig zijn, dan kan MUS Juristen u begeleiden bij een procedure voor de kantonrechter.

Mijn vorige werkgever wilde mijn achterstallig loon niet betalen. MUS stapte voor mij naar de kantonrechter. Met resultaat!

In sommige situaties draagt uw werkgever de kosten voor juridische bijstand. Bijvoorbeeld als u een vaststellingsovereenkomst wilt laten opstellen en/of wilt laten beoordelen. MUS Juristen informeert u hier graag over.

Uw arbeidsrechtjurist

Heeft u een juridisch probleem, dan bent u bij ons bent u aan het juiste adres. Wij verlenen juridisch advies, staan u bij tijdens een procedure en lossen conflicten op door middel van mediation. MUS Juristen is betrokken. Wij luisteren tijdens het gratis intakegesprek naar uw verhaal. Vervolgens maken wij een inschatting van de kansen, mogelijkheden en kosten. Op die manier weet u direct waar u aan toe bent. Neem direct contact met ons op via 085 2004 600 of info@musjuristen.nl om uw situatie te bespreken.

Meer diensten

Benieuwd wat we nog meer voor u kunnen betekenen? Lees gauw verder! 

Arbeidsrecht

Huurrecht

Privacyrecht

Overheid en bestuursrecht