Edit Content

Contact

Heeft u een juridisch probleem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verlenen juridisch advies, staan cliënten bij tijdens procedures en lossen conflicten op door middel van mediation. Neem gerust contact met ons op! 

Huurrecht

>

Huurrecht

Huurrecht

Huurrecht is het rechtsgebied dat zich bezighoudt met de regels en voorschriften met betrekking tot huurovereenkomsten en de rechten en plichten van zowel verhuurders als huurders. Het omvat de wetten en regels die van toepassing zijn op de verhuur en het gebruik van onroerend goed, zoals woningen, commerciële panden en grond, betaling van de huur, het opzeggen van de huurovereenkomst en wie gebreken aan het gehuurde moet oplossen.

Of u nu een huurder of verhuurder bent, u kunt te maken krijgen met een huurconflict. Wij hebben veel kennis en ervaring met huurrecht en voorzien u graag van passend advies. Vraag daarom direct een gratis intakegesprek aan. 

“De verhuurder wilde niets doen aan de gebreken in mijn appartement. Nadat ik MUS had ingeschakeld was het probleem binnen twee weken opgelost!”

Hulp bij Huurrecht

Waar wij u mee kunnen helpen is onder andere:

Heb je hulp nodig?

Bel of mail ons gerust, we staan graag voor je klaar! 

Huur bedrijfsruimte

Als u een bedrijfsruimte huurt of verhuurt, dan raden wij u aan om de afspraken goed vast te leggen in een huurovereenkomst. Hiermee dekt u de risico’s zoveel mogelijk af. MUS adviseert u graag over het opstellen, beoordelen en onderhandelen van een huurovereenkomst. Wij zorgen ervoor dat uw huurovereenkomst voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. 

Tijdens het huren of verhuren van een bedrijfsruimte kan een huurconflict ontstaan. Of u heeft een vraag over bijvoorbeeld de opzegging en ontbinding van de huurovereenkomst van een bedrijfsruimte, indeplaatsstelling, betalingsproblemen of de tussentijdse beëindiging van de huurovereenkomst. Wij helpen u om uw belangen te beschermen, juridische risico’s te minimaliseren en een solide basis te leggen voor een succesvolle huurovereenkomst. 

Huur woonruimte

De huurder van een woonruimte geniet wettelijke bescherming. De regels over de verhuur van een woonruimte zijn daarom anders dan de regels over de verhuur van bedrijfsruimte. Zowel de huurder als de verhuurder heeft rechten en plichten. Heeft u te maken met een huurgeschil, bijvoorbeeld over de huursom, het betalen van borg, achterstallig onderhoud, onderhuur of wanbetaling? Of heeft u hulp nodig bij het opstellen, beoordelen of onderhandelen van de huurovereenkomst van uw woonruimte? MUS informeert u graag over uw situatie en de mogelijkheden. 

“Onze verhuurder wilde de borg niet terugbetalen na beëindiging van het huurcontract. Dankzij de juridische steun van MUS werd dit op een goede manier opgelost”.

MUS Juristen

Het intakegesprek is gratis. Tijdens dit gesprek nemen wij de tijd om uw situatie helder te krijgen. Vervolgens voorzien wij u van passend advies: wat zijn uw rechten en wat kunnen wij voor u betekenen. Voordat wij aan de slag gaan maken wij een stappenplan. Op die manier weet u precies wat u kunt verwachten.

MUS probeert een conflict in onderling overleg op te lossen. Lukt dat niet, dan begeleiden wij u tijdens een procedure bij de huurcommissie of kantonrechter.

Heeft u te maken met een huurconflict en bent u op zoek naar juridisch advies of bijstand? Wij staan huurders en verhuurders bij met het opstellen van contracten, het oplossen van geschillen en we verlenen juridisch advies. Neem direct contact met ons op via 085 2004 600 of info@musjuristen.nl.

Meer diensten

Benieuwd wat we nog meer voor u kunnen betekenen? Lees gauw verder! 

Arbeidsrecht

Huurrecht

Privacyrecht

Overheid en bestuursrecht