Edit Content

Contact

Heeft u een juridisch probleem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verlenen juridisch advies, staan cliënten bij tijdens procedures en lossen conflicten op door middel van mediation. Neem gerust contact met ons op! 

Voor BOA medewerkers, coördinatoren, of teamleiding op het gebied van Toezicht & Opsporing  binnen één van de zes BOA-domeinen binnen de gemeente.

Training & certificering Wpg voor BOA’s

Krijg een op maat training en behaal meteen het Wpg certificaat. Voldoe hiermee aan de regelgeving omtrent privacy en verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente.

Certificaat_wpg_training
Logo_politie_training wpg
Logo_gemeente Someren_training wpg
Logo_gemeente Wijchen_training wpg
Logo_gemeente Druten_training wpg

Voorkom dat werknemers niet voldoen aan de vereiste privacy regelgeving.

We begrijpen hoe ingewikkeld (verandering van) wetgeving kan zijn voor jouw medewerkers en hoe fouten nadelig kunnen uitpakken voor je organisatie.

Privacyregelgeving voor BOA's

BOA’s hebben meerdere taken en bevoegdheden waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende wet- en regelgeving. Voor de verwerking van persoonsgegevens door BOA’s zijn twee privacywetten van toepassing. Voorheen vielen de verwerkingen van persoonsgegevens door BOA’s altijd onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Door aanpassingen in de Wpg kan nu ook de Wpg van toepassing zijn.

Ben je BOA of de medewerker die zich bezig houdt met o.a. de opsporingstaken of administratieve taken van de Wpg? Dan dien je dus kennis van de Wpg en de bijbehorende besluiten te hebben. Voorkom dat de organisatie niet voldoet aan de vereisten en volg onze nieuwe training “Wpg voor BOA’s”.

Meld medewerkers aan voor deze Wpg training

Wij brengen kennis van wetgeving op interactieve wijze met boeiende casussen.

Vanaf 2 uur

Motiveer medewerkers en leg weinig beslag op hun tijd met deze training op maat. Hierin wordt alle benodigde kennis in duidelijke taal uitgelegd.

Interactief

Deelnemers zullen geboeid en actief deelnemen aan de training. Hierdoor nemen zij kennis grondiger en effectiever tot zich.

Gratis oefenspel

Oefen door een interactief spel over de Wpg wetgeving voor gemeentes. Met vragen wordt de kennis makkelijker en beter opgenomen. Zodat medewerkers gemotiveerd bezig zijn met dit thema en dit beter in praktijk toepassen.

Boeiende casussen

Wij motiveren medewerkers door boeiende jurisprudentie. Dit zorgt voor gemotiveerde deelnemers die met interesse kennis tot zich nemen. Om deze vervolgens makkelijker effectief in praktijk toe te passen.

Duidelijke taal

Wetgeving kan droog en saai zijn. Daarom streven wij naar een levendige training vol praktijkvoorbeelden in een duidelijke taal.

WPG certificaat

Na de training volgt een meerkeuze-examen en zijn je medewerkers meteen Wpg gecertificeerd.

Jarenlange ervaring

Door onze jarenlange ervaring hebben wij regelgeving omtrent privacy en persoonsgegevens haarscherp. Medewerkers krijgen op al hun vragen de juiste kennis van regelgeving te horen.

Gratis handboek wetgeving

Medewerkers kunnen gemakkelijk relevante wetgeving voor gemeentes opzoeken. Zodat privacywetten effectiever worden gehandhaafd binnen de organisatie.

Mr. Michaël U. Smis

Michaël U. Smis heeft ruime ervaring op het gebied van privacyrecht en implementatie daarvan bij de overheid.

De afgelopen jaren hebben wij al meer dan driehonderd medewerkers getraind en gecertificeerd op het gebied van privacy wetgeving.

Referentie

De Wpg cursus van MUS Juristen is zeer interessant. Met leuke verhalen en jurisprudentie leeft de stof echt. De stof wordt in heldere taal verteld en is zeer goed te volgen. Je merkt echt dat er veel tijd en aandacht in het maken van de cursus is gestoken.

Daarnaast ontvangen alle cursisten een handig en overzichtelijk boekje met alle relevante wetten. Dhr. mr. M.U. Smis maakt de cursus ook interactief door de cursisten tussendoor vragen te stellen en om ervaringen te vragen.

Je merkt dat alle cursisten enthousiast worden over het onderwerp door de manier van presenteren. Tevens was de toets erg goed te maken, omdat alle relevante stof in duidelijke taal was uitgelegd tijdens de cursus.

De cursus is zeker een aanrader!

mevrouw Jacobse

Interactieve training & certificering Wpg

stap 1

Bel of mail ons voor een afspraak

Meld je aan voor deze training met een mail of  telefonische afspraak. Bespreek de mogelijkheid van een Wpg privacy training voor jouw medewerkers.

stap 2

Training & Certificering

Deze Wpg training is op maat gemaakt en wordt afgesloten met een examen gevolgd door certificering. Hierna hebben jouw medewerkers de juiste kennis van privacy wetgeving en kunnen deze correct toepassen.

stap 3

Medewerkers met de juiste kennis

Na deze training zijn je medewerkers in staat op juiste wijze persoonsgegevens te verwerken. Hierdoor voorkom je fouten en justitiële problemen op het gebied van privacy.

Inhoud training Wpg voor gemeentes

Medewerkers horen wat voor hen van belang en van toepassing is bij de verwerking van politiegegevens binnen hun vakgebied. Ook staan we stil bij een aantal misverstanden. We gaan dieper in op de terminologieën van de Wpg. Dit wordt in de training onderbouwd met diverse praktijkvoorbeelden en voorbeelden uit de jurisprudentie (rechterlijke uitspraken).

Globale inhoud training Wpg

pauze
pauze

Ontvang gratis het boek: Wpg in het BOA domein

Met relevante privacy wetgeving voor gemeentes.
Een handig naslagwerk voor je medewerkers.

Voorkom juridische problemen en grote boetes

Boetes wegens het overtreden van de Wpg wetgeving kunnen oplopen tot wel 1 miljoen. Daarnaast kunnen gemeentes ook nog een extra boete krijgen op het overtreden van de AVG. 

Veelgestelde vragen

Wij bieden trainingen op maat aan, waarbij rekening wordt gehouden met de ervaring en grootte van de groep. Trainingen kunnen al vanaf 2 uur gecertificeerde medewerkers opleveren. Hoe langer een training duurt hoe beter de medewerkers voorzien zijn van de relevante kennis.

Wij weten alles omtrent privacyrecht door onze jarenlange ervaring hiermee bij overheden. Daarnaast zorgt de interactieve en levendige manier van training geven voor een boeiend geheel. Zodat medewerkers zowel gemotiveerd als goed beslagen ten ijs komen.

We hebben al meer dan 300 honderd medewerkers succesvol getraind en gecertificeerd.

De training bestaat meestal uit 3 delen. Een eerste deel theorie gevolgd door een pauze. Daarna het tweede gedeelte theorie gevolgd door een pauze. En afsluitend het examen en de certificaat uitreiking.

We geven trainingen op maat, passend bij de wensen en grootte en ervaring van het team.

Wanneer medewerkers de privacy wetgeving overtreden, kunnen gemeente boetes krijgen die kunnen oplopen tot 1 miljoen euro. Daarnaast loop je het risico op procederen of het verliezen van lopende zaken. Door medewerkers de juiste training te geven, voorkom je juridische problemen.

We geven training op locatie. Dit scheelt dus reistijd en -kosten van je medewerkers. We gebruiken hiervoor een zaal en scherm voor presentatie mogelijkheden.

Sinds 1 januari 2019 zijn de aangepaste Wet politiegegevens (Wpg) en Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens (Wjsg) van kracht. De doorgevoerde aanpassingen in de Wpg hebben onder andere gevolgen voor het regime waar de verwerking van persoonsgegevens door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) onder vallen.

BOA’s hebben meerdere taken en bevoegdheden waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende wet- en regelgeving. Voor de verwerking van persoonsgegevens door BOA’s zijn twee privacywetten van toepassing. Voorheen vielen de verwerkingen van persoonsgegevens door BOA’s altijd onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Door aanpassingen in de Wpg kan nu ook de Wpg van toepassing zijn.

Ervaar het vertrouwen en gemak van
een privacy expert met up-to-date kennis.

We bieden uw medewerkers gegarandeerd de juiste en relevante kennis aan.

Voor BOA medewerkers, coördinatoren, of teamleiding op het gebied van Toezicht & Opsporing  binnen één van de zes BOA-domeinen binnen de gemeente.

Training & certificering Wpg voor BOA’s

Haal met deze op maat training het Wpg certificaat. Voldoe hiermee aan de regelgeving omtrent privacy en verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente.